Homepage > Consolato estero a Trenno, Milano > Consolato Generale di Romania Recensioni / Consolato estero a Trenno, Milano

Consolato Generale di Romania

Via Gignese, 2, 20148 Milano MI, Italy
http://milano.mae.ro/
Recensioni: 59 | Valutazione complessiva: Male
Premiato
6
Bene
0
Media
2
Male
0
Terribile
51
1 image 2 image 3 image 4 image 5 image 6 image
Sabato Chiuso
Domenica Chiuso
Lunedì 8AM–5PM
Martedì 9:30AM–2:30PM
Mercoledì 9:30AM–2:30PM
Giovedì 9:30AM–2:30PM
Venerdì 9:30AM–2:30PM

Recensioni

04/05/2020
Raluca Rosu minodora

Avete due numeri cosi detti 'verdi' per informazioni e assistenza, sono mesi, se non ANNI che la linea è sempre occupata, ma è mai possibile una roba del genere, nel 2020?Imbarazzanti, chiami il ministero in Romania e ti dicono di chiamare il consolato rumeno a Milano, al consolato i telefoni sono fuori servizio, spenti o non funzionanti, ma non vi vergognate?Ma chi ci lavora là dentro?NESSUNO?
04/05/2020
Ionut Ragea

Sunt puțin mai organizați, prenotați prin sit urmăriți instrucțile și o se fie o vizită aproape de plăcere (În confrunt cu înainte)
04/05/2020
You Go girl

Personal foarte arogant, incopetent furnizeaza informatii gresite . Ajungi la Milano si descoperi ca ai facut drumul degeaba farà sa-ti rezolvi nimic pentru ca domnii au furnizat informatii gresite.
04/05/2020
craiu ancuta

As fi dat si 0 stele. Din Decmbrie incerc sa fac programare pentru procuri notariale si nu este posibil. Organizare proasta, programari nu se pot face, uneori doamna consul se mai si ratoieste, crezand probabil ca este pe maidan. Intr-un cuvant, 0 stele.
04/05/2020
Adrry Radu

dar cum se face sa poti lua o programare la consulat?SI CAT TIMP TREBUIE ??? eu incerc de aproape o luna ,si imi da mereu ca nu sunt locuri disponibile ....la orice ora ..in fiecare zi dar nimic ,am facut si refacut cererea de doua ori crezand ca poate asa merge ...dar tot NIMIC ! Am nevoie urgent de nulla osta si pasaport ...as incerca fara programare dar cand am sunat la nr de tel pt informati mi s-a raspuns ca nu se poate face nimic fara programare .....dar daca nu reusesc sa ma programez ....poate cineva a mers de curand la milano si imi poate da o informatie de cum funtioneaza acum ?? multumesc mult !!!
04/05/2020
Paula Crudu

0 la infinit recensione, va stergeti pe picioare cu noi,romanii!Ategiamentul,aroganta ,ingamfarea si lipsa de umanitate a celor care ne reprezinta la Consulatul Roman lasa de dorit!De ce nu faceti domnilor un birou de urgente pentru romanii in dificultate care au nevoie urgenta de documente?????
Am cerut frumos doamnei de la gjiseu sa vorbesc cu Consulul General.Mi s-a raspuns:consulul nu este portar sa vina cand vreti dumneavoastra!Stimata doamna,in cazul in care nu stiati,va reamintesc faptul ca pe fisierul din afara consulatului este un aviz in care este scris negru pe alb ca se pot face sesizari si plangeri in aceeasi zi in prezenta consulului general.
SA VA FIE RUSINE!!!!
POATE CINEVA DE SUS VA CITI SI ACESTE RECENSIUNI SI VA LUA MASURI,SPERAM!!!!
04/05/2020
Parabiuc Lidia

Cum e posibil sa nu poti face o programare anul acesta pentru un copil de numai 3 luni nascut aici sa poti pleca in Romania?!Nu am cuvinte e posibil asa ceva ?Suntem nevoiti sa plecam doar la anul din cauza reprezentantilor nostri de la consulat....
04/05/2020
Roxana Elena Petrea

Fate schifo solo questo poso dire !!
02/05/2020
Gabriel Nastase

Rusine! E imposibil sa efectuezi o programare. Nu sunt date date disponibile online si nu raspunde nimeni la telefon.
02/05/2020
Aquila Azzurra

Non capisco perché non ci sono degli investimenti seri per rinnovare questa struttura, assumere personale amorevole che ti aiuta, siamo una grande comunità di romeni a Milano, e abbiamo un sistema istituzionale complicato e obsoleto, e si fa' fatica a risolvere dei problemi. Tempi lunghi, poca chiarezza e poco supporto in questo consolato! Bagno non funziona, la macchina delle foto nemmeno, orari online diversi non aggiornati..non c'è nessuno neanche online che ti può aiutare concretamente. Se finite qui munitevi di pazienza.
02/05/2020
cam cam

Am programat pe sotul iar noi nu mai reusim sa ne programam chiar daca am sters cererea,am creeat cont nou,cu email nou,....toate variantele si nu pot sa om8 refac documentele pentru mine si copii....
Ce sa mai fac? ‍♀️ ‍♀️
02/05/2020
Claudia Andrei

Buna ziua, am fost astăzi la consulatul roman la Milano, când am ajuns la birouri sus am dat de un domn care era deja nervos și mi-a spus ca trebuie sa scot cazierul de la Berna, nu e de competenta dlui să-mi dea cazierul, eu având rezidenta la Como îmi trebuie cazierul pentru a schimba permisul de ședere in Elveția din G (frontalieră) in B (rezidenta), după ce am încercat să-i explic dlui bine care este intenția mea mi-a răspuns astfel: “Lasă domnișoara ca știu eu ce faceți voi fetele astea in Elveția”. Nu știu cu cine are de a face acest domn si ce tip de domnișoare cunoaște, dar nu mi se pare normal, educat, civilizat a face o acuzație atât de gravă și umilitoare, eu sunt un om bun și educat și pot sa demonstrez oricând unde lucrez și ca sunt o persoana onesta. Din păcate in acel moment am rămas atât de rău încât nici telefonul nu l-am scos pentru a-l fotografia, dar va zic ca voi lua măsuri drastice pentru ca am pierdut o zi de munca fără a-mi rezolva problema, am fost trimisa la Berna deși rezidenta o am încă la Como, am fost umilita și batjocorita in loc public de o persoana plătită pentru a rezolva problemele cetățenilor romani nu pentru a crea probleme!!!! Rușine sa va fie. Sper ca vor lua măsuri toți cei care au fost in situația mea și nu vor mai exista persoanele acestea incompetente, necivilizate și frustrate!
02/05/2020
Valodia Sebe

Sono appena tornato da Milano. Sono stata al consolato e devo dire con grande amarezza che siamo rappresentanti di persone che dovrebbero aiutarci, che se vai li e perché ce bisogno. Purtroppo non ci sono parole. Il primo impegno che prenderò, sarà di informare il governo rumeno che penso di non sapere nulla. Non è possibile una cosa così inutile esistere come servizio al estero. Siamo rappresentati da gente incompetente, inqualificata per un lavoro del genere. Sono indignata, arrabbiata...... senz'altro qualcuno dovrà cambiare le cose
02/05/2020
Lili Kirita

Scârbita este puțin spus. O bătaie de joc. Personal foarte prost organizat. Iti vorbesc ca la ușa cortului si te tratează ca pe ultimii veniți. Iti faci programare cu luni înainte si chiar si asa trebuie să stai cu orele în fața ghișeelor. Decât să ajungi să ai nevoie de vreun document mai bine renunți să mai fii român
01/05/2020
Teodora Isvorano

Mi spiace che per i cittadini rumeni ci sia un posto del genere.
Assolutamente inutile,con personale arrogante e non qualificato.
01/05/2020
Ion Savoiu

Ca acasă!
01/05/2020
Anamaria Moscaliova

Gente incredibilmente antipatica, trattano le persone con superficialità e presunzione. Il sistema degli appuntamenti è assurdo. Passano mesi prima di riuscire ad accedere ai loro sportelli. Impressione completamente negativa, per non parlare dei episodi ai quali ho assistito in sala di attesa 2.
01/05/2020
Tania Grandi

Da evitare!
01/05/2020
demintei alina

E bataie de joc!chiar nimeni nu ii controleaza pe domni de la ghise?plus ca o ultima batjocora au inchis baia si nu ai unde te duce!de ce trateaza asa proprii cetateni ?
12/05/2019
Crecan Ionut

Pur si simplu penibil...pe langa ca ma chinui sa fac programare pentru certificat de nastere la copil nu le merg sistemele ,sun mi se spune ca au fost in concediu...ok imi da programare la 3 zile dupa...resun întreb doamna respectiva avand in vedere ca vin de la 200 km distanta,"pt certificatu de nastere trebe sa fim ambii parinti,îmi rasp nu ajunge doar unu depune cererea si tot respectivul parinte poate sa ridice certificatul" Toate bune frumoase ajung la consulat cu programare la ora 10 ,27 noiembrie 2019...nui problema stam la rand intru si eu pe la 11:20...surpriza la chiseu o doamna tunsa scurt bruneta,care în timp ce vb cu tine își rupea pieliţa de la unghii(35-50 de ani) de o aroganţă rar întalnita...îi dau actele tot imi spune sa vin la ora 14 dar trebe sa vina si soţia sa semneze altfel nu se poate sa mi-l dea...eu sa nu mai astept îi spun doamna vin in alta zi oricum trebe sa îi fac si pasaport copil asa nu mai stau aici dar îi reamintesc ca la tel mi sa spus ca un parinte poate sa faca tot...imi rasp nu stai si semneaza tu dupa ea sa vina in decurs de 2 saptamani...ok...ma reîntorc la ora 14 urc sus la care imi spune aceeasi doamna tunsa scurt si plina de figuri degeaba veniti sus la ora 14 ca nu vi le dau înca....Concluzia...1.Consulatul roman ar trebui sa fie un sprijin si un ajutor pt noi nu sa ne imbarlige mai rau...2.Acuma tre sa ma duc inapoi cu nevasta sa de-a o semnatura 200 de km, ce practic tot din greseala lor este ca m-au informat gresit. 3.Stimata Doamna plina de figuri si aroganta daca imi spui sa vin la ora 14 eu vin punctual...Sper ca cineva sa îi arate aceasta recenţie...si pe viitor sa fim ajutati de acesti oameni ce lucreaza in consulate deoarece sunt singuru nostru sprijin aici,nu sa ne îmbarlige mai rau...Cu stima Crecan Ioan Cornel (Pt stimata doamna Aroganta)
12/05/2019
fishbone77 59

Da poco è cambiato qualcosa sulle tasse di alcuni documenti. Per tutto il resto, come prima: i funzionari sono delle Divinità che camminano sulla terra... guai se fai una domanda...
12/05/2019
Daniela Elena Neagu

Oggi 11/11 E domani 12/11 Non andate è chiuso per elezioni...anche se non si può votare nella sede del consolato a Milano
11/05/2019
Gheorghe Ciprian Cismas

Oare cand se va remedia!???Macar pentru copilasi!Rusine!
11/05/2019
Flory Flower

E locul în care nu te duci cu drag...astăzi 29.10
2019 nu funcționează serverul, în consecință nu am reuşit să ridic paşaportul. Pe site nu au anunțat acest lucru. Soluţia tipic românească " veniți altă dată". Nimeni nu face niciodată nici un pas înainte, doar inapoi...nu avem soluții, nici chef să facem în aşa fel încât să meargă lucrurile bine. La consulatul Român din Milano, întâlneşti nişte funcționari obosiți şi reci, un loc murdar care miroase a vechi şi a nesimțire.
11/05/2019
Miruna Joly

Perche io sono nata nel paesse
11/05/2019
Adrian Munteanu

Si può di meglio per un consulato
11/05/2019
Angelo Romano

Una vergogna.
11/05/2019
Tamara Cojocaru

Foarte rau organizati si cu putina informatie . Nu merita nici 1 stea, e deja prea mult.
11/05/2019
Catalina STG

Nici macar o stea nu merită !!! Ca sa îți faci un pașaport iti trebuie un an sau orice alt document !!!! Dezamăgită păcat ca ne batem joc de noi înșine, unica ambasada care e jalnica ..... D-aia suntem tratați si urât in lume pentru ca noi între noi nu stim nici macar sa colaborăm!!!
09/05/2019
Gabriel Sebastian Denes

Mai più, mi hanno sbagliato il passaporto e non sono riuscito a far rifare, solo a spese mie con altro appuntamento e altri mesi di attesa. Maleducati ed arroganti, farò tutto il possibilmente per far arrivare le lettere di reclamo contro questi. Spero che anche altre persone facciamo i reclami contro di loro altrimenti questi incassano i bei stipendi grazie a noi.
09/05/2019
Dan Scarlat

Sunteți expresia decăderii României.....
Mie mi-ar fi rușine sa lucrez intr- o asemenea spelunca domnilor si doamnelor consuli!
09/05/2019
Ilaria Boboc

Sunt niște nesimțiți nici măcar Italia nu iau emancipat un pic răutate maxima vii se pare normal sa ma aflu la Milano pentru un titlu de călătorie și sama trimită la Torino dar tot în România sunt adică pt o foaie de drum ma tine 14 zile să-mi elibereze mie greață vorbesc cu un ton de parca ar fii președintele Românie ignoranță maxim urla de parca noi am fii surzi rușine
08/05/2019
Marius Bastiurea

Am incercat de multe ori sa sun si este mereu dar mereu ocupat.
08/05/2019
FLORIN DUMITRU

Niste ordinari , jegosi si mincinosi îmi face-ti scarba si va doresc ca întro zi sa aveti parte de acelasi tratament si respect pe care voi îl aratati persoanelor din fata ghiseului vostru
08/05/2019
iulian marcel palade

Aroganță maximă. Nu înțeleg de ce nu mai angajează alte persoane dacă nu fac față cererii cu cele existente. Din 15 iulie mi se pare exagerat să te programeze în octombrie. Domnul de la informații este super arogant. Dacă nu știe să se adreseze persoanelor mai bine să plece(sau să fie îndepărtat de acolo). La telefon trebuie să te consideri norocos dacă răspunde cineva. RUȘINE...
08/05/2019
Marius Marius

O experienta 'minunata'. Orice serviciu consular se face doar pe baza de programare, dar din pacate programarea este doar ca sa stii de la ce ora ai sa stai sa astepti. Programare facuta pt ora 10.05 si am intrat la ora 12 si am iesit la ora 2... Va multumesc pentru faptul ca nu stiti sa respectati programarile si nu sunteti capabili sa rezolvati cererile in timp util pentru nu a crea discomfort nici dumneavoastra si nici cetatenilor. Va urasc din tot sufletul si sper ca pe viitor sa dispareti ca si mentalitate si comportament.
08/05/2019
Renata Poo

Cu răbdare și bun simț totu se rezolva....
Asigurați-vă că v ați făcut programare și aveți toate actele necesare în copie și original. Și o să vedeți că nimeni nu se comportă ura. Cu mine au fost toți ok desi am ajuns aproape cu o oră de întârziere. M am prezentat pt pașaport si in maxim 15 minute cererea mi a fost acceptată.....
Este inutil să va prezentați la.ghiseu fara programare pt pașaport actele de stare civilă și acte notariale domnu de acolo o sa va retimită acasă.
In plus am.cerut sa îmi fie trimis acasă documetu și domnu de la ghișeu mi a zis ca este mai rentabil sa îl retrag eu. M ar costa mai mult un curier.
Complimente pt munca depusă și răbdare care o aveți!!!!
07/05/2019
Lau Negrea

Schifo più totale...al porcile si sta meglio
07/05/2019
Luana Butnaru

Să ferească Dumnezeu sa ajungi la mana acestor nesimtiti...Scursurile astea care nu fac nimic sa te ajute,sunt plătiți de noi!am sa fac o petiție impoîmpot acestor nenorociți care nu servesc la nimic!!!să va fie rușine!!!
Mi-e rușine că avem așa oameni în tara noastră
07/05/2019
Lorenzo Mirci

Pessima esperienza accoglienza ancora peggio, all entrata riceve un individuo che risponde con arroganza, il consiglio se potete evitate di andarci stragrande maggioranza degli impiegati sono maleducati.
07/05/2019
Laura Claudia Nicolae

Niste nesimtiti ordinari mie scarba jos cu ei sa vina alti competenti
06/05/2019
Wick John

Niște imbecili și cu lipsa de respect!!!!
06/05/2019
Carmina Raluca

Personal extren de rautacios si nepoliticos. Nu sunt deloc disponibili si au un mod de a raspund foarte necivilizat. Avand in vedere ca aceste persoane represinta Romania in strainatate inteleg de ce suntem tratati asta de rau.
06/05/2019
Tiberiu Albu

Eco di Bergamo scrie că în Tr. majoritatea populației vorbește ungurește(vizita papei)
06/05/2019
Romina Nicolescu

După experienta de azi de la consulat, nu pot decât să dau 5 stele.
Aveam nevoie urgent de niște documente pentru angajare și pot să vă asigur că am fost întâmpinată cu multă disponibilitate și amabilitate. Domnul de la intrare m-a “certat” pe buna dreptate, deoarece nu aveam rezervarea corecta pt ceea ce trebuia să fac eu... dar cu toate astea, m-au ajutat.

Pentru cine are nevoie de serviciile consulare, vă dau un sfat: in primul rând, mergeți la ei pe baza unei rezervări și cel mai important, respectați oamenii aia care lucrează pt voi.
06/05/2019
Christina Baltatescu

Organizare groaznică cu ocazia alegerilor europarlamentare 2019. Este imposibil ca într-un oraș european mare cu o comunitate mare de români să fie doar două secții de votare. Este strigător la cer să pierzi ore în șir la rând ca să îți exerciți dreptul de vot, iar comisia de votare să își bată joc, mișcându-se cu viteza melcului.
06/05/2019
corina Fieraru

Nu merita nici o stea acest consulat. Minus la infinit. Nu găsesc cuvinte sa descriu cât de jos sunt aceste persoane de la consulat. Încerc de câteva zile sa fac o programare și nu merge site-ul. Îmi da eroare. E posibil asa ceva?
06/05/2019
Nicoleta Rimbu

Per rifare il passaporto che documenti devo portare?
06/05/2019
Alex Bors

Rahati de frați ce sînteți! Niște mancurți puși în în funcții coruptibile unde rușii fără grai primesc acte la care nu au nici o tangență și cei cei au drepturi strămoșești, vorbitori de română, sînt înjosiți în fața ghișeului de către shakalii PSDști ce stau in spatele lor.
06/05/2019
Nar Whals

Fiți prudenți cu consulul D.na Kiseleff, o cîrpă comunistă de origini rusești care în loc să-și îndeplinească lucrul și să fie de ajutor la lume, continuă sa descurajeze și să pună in dificultate oamenii care își pierd ziua de muncă pentru a sta în fața ei, evident are prea mult sînge albastru cu interogațiile sale KGBiste pentru depunerea unor simple declarații.
05/05/2019
George Alexandru

#PasteFericit! #Hristosainviat! Important pentru toți români din Diaspora să promoveze #limba şi #cultura #română ! Cultura nu are pret s au orientare politica!
05/05/2019
MARIAN VALERIU TlMIS

Beh che dire e inutile questa struttura visto che da gennaio ho fatto richiesta per rifare il passaporto e solo ad agosto mi riescono a programmare... vado in Romania faccio prima....vergogna!!!!
05/05/2019
Monica Sansone

Essere rappresentati da questa banda di pecore , una vergogna .Questa e la nostra Romania Fatte schifo Una bella denuncia gli servono così non si credono padroni del mondo .
05/05/2019
Ilie marius Spinu

Șmecherului ăla la intrare foarte prost educat , nu am cuvinte. Își risca mustața intr-o buna zi ,mediocri și fără respect .
Ma consider o persoana destul de umila și educata dar cu ăștia nu se poate , e pentru a treia uoara in care am nevoie de consulatul Roman la Milano și întâlnesc aceleași persoane , fără nici un gram de respect pentru romani.
M-a oameni buni schimbativa mentalitatea aia de tot ca... și dacă nu reușiți , lăsați pe altcineva sa va faca munca
05/05/2019
romancuta romancuta

Niste mizerii umane. Este inadmisibil sa astepti pentru o programare minim 4 luni in anul 2019! Puie Monta și atât!
05/05/2019
Silvia Stroe

Rusine sa va fie, caci sunteti platiti din banii romanilor, si ar trebui sa fiti in serviciul cetatenilor romani, niste incompetenti aroganti si fara pic de respect.
Cozi incredibile, se asteapta cu orele, pentru ca apoi sa ti se zica ca nu se poate rezolva, dupa ce ti-ai luat ziua libera de la munca; oameni cu copiii mici stau sa astepte cand voi mergeti sa fumati la fiecare 5 minute...
Iar programarea online iti poti face doar peste 4 LUNI!!
Nu am cuvinte...
05/05/2019
Mrn Marian

Sa ma pis pe institutia lor de japcari
05/05/2019
Natalia Cazacu

Pessima esperienza .. arroganza e maleducata la signora al sportello.. fate pena veramente..
05/05/2019
Aicha Aicha

Jale
Ore de așteptare!!!
Evitați pe cât posibil.

Lascia una recensione per Consolato Generale di Romania